Makaron Spaghetti z papryczką pepperoni – Pepperoni pasta

Krewetki z czosnkiem i pomidorkami – Seafood feast
24 października 2017
Kurczak w sosie chińskim z ryżem – China curry chicken
24 października 2017

Składniki

  • 250g makaronu spaghetti (razowy lub biały)
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • ser parmezan w kostce (50g)
  • sól i pieprz do smaku
  • garść zielonych papryczek pepperoni w słoiku Kühne Papryka Pepperoni (około 15 sztuk)

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj al dente, pamiętaj, aby gotować go na małym ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając.

2. Czosnek obierz i zetrzyj na małych oczkach tarki lub drobno posiekaj.
3. Czosnek obierz i zetrzyj na małych oczkach tarki lub drobno posiekaj.
4. Papryczki pepperoni odsącz od zalewy i pokrój na drobne plasterki.
4. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, a następnie wrzuć starty lub posiekany czosnek oraz pokrojoną papryczkę..
5. Smaż na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie dodaj odcedzony makaron i delikatnie zamieszaj całość. Jeśli makaron wyda Ci się zbyt suchy, możesz dodać jeszcze jedną łyżkę oliwy.
6. Gotowe danie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
7. Następnie przełóż makaron na talerz i posyp parmezanem.
Smacznego!